måndag 29 november 2010

Lyckat visionsmöte

Vi var lite oroliga när vi började planera vårt visionsmöte, vilka skulle vi bjuda in att tala och framförallt, skulle studenterna uppskatta mötet? Mötet gick dock över all förväntan, det var intressanta talare, lärorika föreläsare, trevligt sällskap och bra diskussioner. Det blev köbildning på anmälningarna och folk kom i god tid, alla föredragshållare var friska och krya. Kort sagt en bra dag som vi är nöjda med!

Dagen inleddes med fika och därefter talade Tobias från Agenda PR om hur det kom sig att han och hans vän startade en PR-byrå, Agenda PR. Tobias menade att det var ett sätt att kunna arbeta med socialt arbete då Agenda PR lägger en del av sin tid på att arbeta med organisationer som inte har ekonomiska möjligheter att hyra in en PR-byrå i vanliga fall. Agenda PR kan därmed bidra till opinionsbildning och samhällsförändring genom att stötta upp resurssvaga organisationer. Agenda PR tecknade direkt kollektivavtal trots att de vid tillfället endast var två anställda/ägare, det var en principsak menade Tobias.




Därefter talade Jonas från Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) om hur han hamnade på MUST. Jonas utbildning inom det statsvetenskapliga fältet i kombination med militär tjänstgöring gjorde honom lämplig för just tjänsten. Jonas påpekade dock att det var långtifrån alla som har militär bakgrund, det är en stor mängd akademiker som arbetar hos försvaret. Det finns ett behov av i princip alla Akademikerförbundet SSRs medlemsgrupper inom försvaret.



Lunchen intogs på ett närbeläget lunchställe (efter en liten detour i omgivningen).

Efter lunchen höll Olof Palmes internationella center en genomgång av sitt internationella arbete och hur man arbetar. Möjligheterna till att arbeta internationellt diskuterades i samband med föredraget.



Dagen avslutades med att Linda Syrén höll en mycket uppskttad workshop om lön och karriär. Workshopen innehöll nyttiga praktiska moment där deltagarna fick löneförhandla med varrandra enligt givna ramar. Linda pratade även om hur man skall agera och tänka inför en anställningsintervju eller löneförhandling.







Vi i styrelsen är väldigt glada för att ovan nämnda utan ersättning ställde upp och höll föredrag för oss. Vi vill också tacka alla närvarande studenter som var med och diskuterade och gav oss nya infallsvinklar. Feedbacken vi fick värmer väldigt bra inför det fortsatta arbetet. Förhoppningsvis kan vi i samband med vårens årsmöte arrangera fler bra och trevliga föredrag.

Fler bilder på:
http://www.flickr.com/photos/studentssr/sets/72157625384744430/

/Henrik Angel, Ordförande studentrådet

Inga kommentarer: