torsdag 25 februari 2010

Påverka din studietid på nationell nivå - kandidera till styrelsen!

Text av valberedningen.

*

Påverka din studietid på nationell nivå - kandidera till styrelsen!

Akademikerförbundet SSR har 13 000 studerandemedlemmar som representeras av studentrådet. Nu har du möjlighet att sitta i styrelsen för studentrådet. Du kan kandidera både som ordförande och som ledamot.

Studentrådet?

Studentrådets styrelse representerar alla studentmedlemmar inom Akademikerförbundet SSR. Styrelsen arbetar ett år med att driva frågor som är viktiga för studenterna på nationell nivå. Studentrådets styrelse väljs på årsmötet 28 maj.

Varför vi söker just dig

Vi i valberedningen letar nu efter kandidater som vill engagera sig i styrelsen. Uppdraget innebär ungefär tre träffar per termin. Det finns även något som kallas visionsmöte, vilket i regel innebär en träff på hösten, och årsmötet som innebär en extra träff på våren. Däremellan kommunicerar Studentrådets styrelsemedlemmar med varandra och arbetar med olika projekt.

Vad innebär uppdraget

Om du är intresserad är det viktigt att du har ett stort intresse av att arbeta med studentpolitik och även kan tänka dig att göra några resor per termin. Resor och logi betalas av förbundet så det innebär inga merkostnader för dig. Styrelsen måste inte heller alltid träffas i Stockholm utan det kan vara på olika ställen beroende på var styrelsemedlemmarna bor. Har du intresse, tid och engagemang har du goda förutsättningar för att kunna utföra ett gott arbete. Två medlemmar skall även väljas till förbundsstyrelsen men detta är inget krav.

Det är en förutsättning att du är medlem i Akademikerförbundet SSR som studentmedlem – detta då Studentrådet har engagerade människor som just är studenter. De som är mitt inne i den världen har lättare att uppdatera sig på vad som händer där. Kandidater väljs på årsmötet som hålls under senare delen av våren, den 28 maj.

Hur du går vidare

Är du intresserad? Maila i så fall nominering till valberedningen: valberedningenssr2010@gmail.com. Till den vill vi att du skickar in ett kortare personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker uppdraget. Vidare vill vi ha ett CV där du berättar om tidigare uppdrag/arbete som känns relevant, vilken utbildning du läser, och var du bor. Senast den 16 april 2010 klockan 23.59 vill vi ha din nominering. Akademikerförbundet SSR jobbar aktivt för en ökad mångfald i sitt rekryteringsarbete.

OBS! Anmälan är inte bindande, det går bra att höra av sig om det verkar intressant och vill veta mer.

*

Har du andra frågor om rekryteringsprocessen kontakta valberedningens ordförande Rifa Maliqi, tfn 0704-145028, valberedningenssr2010@gmail.com. Om du har frågor om uppdraget, kontakta nuvarande ordförande, Nils Jobring, tfn 0706-35 64 92, studentradet@akademssr.se

*

Inga kommentarer: