måndag 8 februari 2010

Sammanfattning visionsmötet + valberedningen på plats!

Är nu hemma efter en lång föregående vecka i Stockholm, där första delen bestod av möte med förbundsstyrelsen, och andra delen möte med Studentrådets styrelse och till slut finalen på Visionsmötet som flera i styrelsen jobbat stenhårt med ända sedan mitten av hösten. Fredagen började med att vi mötte upp med mötesdeltagare och Avni Dervishi utanför Riksdagen vid Allmänhetens entré, Riksgatan 3. Där kändissåg vi Göran Hägglund som glatt hejjade på oss.

Efter många tågförseningar och säkerhetskontroller kunde äntligen dagen börja; styrelsen presenterade sig kort och därefter tog Avni vid och berättade om att arbeta politiskt, om FN, om politik och värderingar. Efter det fick vi den efterlängtande rundturen runt Riksdagen vilken Avni guidade oss genom på ett fantastiskt stiligt sätt. Turen var fantastiskt spännande, och vi var bland annat i plenisalen, finansutskottets mötesrum, och såg de gamla 1:a och 2:a-kamrarna. Rundturen avslutades med lunch på Riksdagen.

Därefter var det åter dags för att försöka ta sig fram i ett snötätt Stockholm till förbundets kansli. Men med många goda viljor tillsammans kom i princip alla fram till kansliet. Där presenterade Studentrådets styrelse först vad styrelsen gör och vilka vi är, därefter delades mötesdeltagarna in i grupper som fick ge input på vilka frågor Studentrådets styrelse bör arbeta med. Slutligen hölls ett formellt beslutsmöte där en valberedning valdes, vilken nu består av: sammankallande Rifadije Maliqi, Malmö tillsammans med Hanna Petersson, Växjö & Marcus Henningsson, Lund. Valberedningen kommer ta fram en egen valberedningsmail som man kan höra av sig till om man är intresserad av att sitta med i nästa års styrelse. Den läggs upp här så fort den är skapad.

*

Jag vill tacka Avni, för att han tog sig tid och ställde upp med sådan entusiasm. Avni är bland annat tidigare studentmedlem i Akademikerförbundet SSR! Också stort tack till alla i styrelsen, studentombudsman Jenny, och mötesdeltagarna. Visionsmötet var arrangerad av Visionsmötesgruppen i styrelsen som jobbat väldigt mycket med detta under lång tid och som nu verkligen kan känna sig nöjda med sitt arbete. Dagen blev stundtals lite rörig med tanke på tågförseningar, väderlek och även med förflyttning mellan Riksdagen och förbundskansliet. Men trots detta verkade de alla flesta deltagare i utvärderingarna vara nöjda med dagen. Skulle ni som var med ha ytterligare synpunkter är vi i styrelsen naturligtvis tacksamma om ni hör av er!

*
Nils

PS. Till de fyra tjejer som trots den tid det tog att hitta vandrarhemmet, kom till mötet på eftermiddagen en kvart innan det var slut. Det kallar jag engagemang och intresse!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Nils
Tack för att vi fick komma med.
Studentfrågor är viktiga för oss alla vilket vi tycker är värt att kämpa för. Synd att det blev som det blev med vandrarhemet:). Det var något vi inte kunde rå för. Men annars kommer det att komma mer av mitt engagemang inom SSR inom snar tid.

Bästa hälsningar
Selvete Murtezi och mina andra medlemmar som var med mig,även jag tackar dem för deras engagemang, tålamod och intresse.