måndag 28 juni 2010

Ny design och nya tider - fokusfrågor och åsikstprogram

Design
Som ni ser har bloggen nu äntligen fått ett uppfräschat utseende, precis som förbundets egen hemsida. Utöver det finns även Studentrådets (äntligen!) Twitter [studentboardssr] direkt här till höger med realtidsuppdateringar. Se till att följa den! Även Studentrådet har fått en snygg sida på huvudhemsidan. Något många styrelser kämpat länge för.

*

Åsiktsprogram
Precis som jag skrivit senaste gångerna så har Studentrådet nu haft sitt årsmöte. Den beslutade styrkan antog förslagen från styrelsen nästan helt enligt förslaget. Det betyder att Studentrådet nu har ett eget åsiktsprogram - i detta finns sammanställning av Studentrådets arbete och riktlinjer i form av policy, värdegrund, miljöpolicy, kommunikationspolicy samt eget åsiktsprogram. Det är vår förhoppning att detta kommer förstärka Studentrådet både internt och externt genom att det finns en bättre tydlighet i vilka frågor som drivs. Styrelsen 09/10 har jobbat hårt med dokumentet och i princip utarbetat samtliga texter i det. I och med detta kommer det även skapas en bättre kontinuitet i Studentrådets arbete eftersom programmet endast kan ändras av visions- och årsmötet.

Fokusfrågor
- utbildning och kommunikation

Utöver åsiktsprogrammet har nu fokusfrågorna beslutats. Dessa är två: den första är kommunikation och syftar till att stärka kontakten med studentmedlemmarna och förbundet från Studentrådet, men även till att förbättra kontakten med studentmedlemmarna i regionföreningarna till Studentrådet eftersom den kopplingen idag är obefintlig. Enligt mallen för regionföreningarna skall det alltid finnas rätt för en studentledamot att sitta med i föreningen.

När det gäller de utbildningspolitiska frågor, är det sådant som ofta varit uppe men inte funnits tillräckligt skarpt på agendan. Därför är det i frågan en stor vikt på att stärka resurserna till samhälls- och beteeendevetenskapliga utbildningar som är extremt eftersatta. Även motarbetandet mot införandet av studieavgifter läggs vikt vid. Läs fokusfrågorna här.

Henrik Angel är inte Nils Jobring, Nils Jobring är inte Henrik Angel
Den här bloggen har nu också uppdaterats och på torsdag - då jag officiellt slutar - kommer Henrik Angel stå som författare till samtliga inlägg här. Det är dock givetvis jag och föregående års styrelse som är ansvariga och har skrivit samtliga inlägg under föregående mandatperiod: 1 juli 2009 till 30 juni 2010.

På torsdag kommer även ett avskedsinlägg och tack för det här året.
hälsningar
Nils

Inga kommentarer: