onsdag 10 september 2008

Äntligen terminstart!

Äntligen har höstterminen startat och med det Studentrådets verksamhet! Vi i Studentrådet har egentligen redan suttit fyra månader av vår mandatperiod, det är så länge sen vi hade vårt årsmöte i maj. Dock känns det inte riktigt så, eftersom det varit sommar så har vi verkligen mjukstartat och det är först nu när terminen kommit igång som också vi kavlat upp ärmarna och börjat jobba på riktigt.

Vi hade vårt första styrelsemöte i helgen som gick. Mycket tid och fokus lades på att lära känna varandra och diskutera kring vilka frågor som ska prioriteras det kommande verksamhetsåret. Vi har ett år med många viktiga händelser framför oss; Det är förbundets 50 års jubileum, vårat Visonsmöte och kanske viktigast av allt Kongressen i maj 2009. Inför detta är det mycket förberedelser som väntar. Men som kul är har vi en styrelse som inte bara vill jobba med detta utan alla ledamöter sitter på massor av idéer och frågor som de vill driva och vidareutveckla. De områden som dök upp under brainstormingen var:

Stärkning av olika yrkeskategorier
Social snedrekrytering till högre studier
Studenters ekonomi

Dessutom har vi att jobba med de två frågor som årsmöte ålagt oss:
Rättvisemärktfrågan
Student-Net

I vilken ordning frågorna kommer att prioriteras och hur arbetet fortlöpor kommer ni att kunna följa direkt här på denna blogg. Detta är mitt försök som ordförande att öka insynen i vad som händer i Studentrådet, ett sätt att öka tillgängligheten och informationsflödet. Erfarenheterna och åsikterna som delges här är mina egna men jag hoppas på detta sätt kunna öka intresset kring vårat arbete.


Framför oss har vi en lång väg av spännande utmaningar, jag hoppas ni alla vill följa dem!

Inga kommentarer: