fredag 31 oktober 2008

Studentrådsmöte

Tidig morgon efter 50 årsjubileet var det ett piggt Studentråd som samlades för frukost, och sedan promenerade till kanslihuset. Gemensam frukost var nytt detta mötet till ära men visade sig vara ett jätte bra sätt att börja dagen då det innebär att vi alla (även tjejerna som bor i Stockholm) får en informell stund tillsammans innan vi börjar arbeta.
Fredags förmiddagen ägnades åt att diskutera hur vi vill marknadsföra oss tydligare ute på våra utbildningsorter. Olika förslag stöttes och blöttes och jag tror att vi fick fram en ganska bra dispositionsförslag. Därefter pratade vi om Student-net och hur vi lättare ska kunna nå ut till våra medlemmar. Ett första steg är att förbättra vår del av hemsidan, vilken vi även fått en kortlänk till (www.akademssr.se/student). Eftermiddagen ägnade vi åt styrelseutbildning, lite lära känna övningar samt förväntningsövningar som sedan fick ligga till grund när vi prioriterade verksamheten för det kommande året.

Lördagen gick åt till att planera det sista inför Visionsmötet samt att fatta beslut. För att få en öppen och kreativ miljö när vi diskuterar olika frågor gör vi nämligen så att vi ägnar dag ett åt att diskutera saker samt växlar med teambuildingsövningar. Vi öppnar aldrig beslutsmötet förrän dag två när vi känner att frågorna på dagordningen är genomarbetade och vi är redo att gå till beslut. Ett arbetssätt som ännu så länge känns jätte bra.


Zahid, Linda och Maria jobbar i Studentrådets monter under utställningen på 50 årsjubileet.

Inga kommentarer: