fredag 28 november 2008

Tack för ett bra Visionsmöte!

Den 14 november bjöd Studentrådet sina medlemmar till kansliehuset i Stockholm för att träffas och diskutera samtid och framtid. På schemat stod gruppdiskussioner kring Studentrådets verksamhet. Vi från rådets sida presenterade vad vi gör och hur vi tänker och deltagarna kom med många värdefulla idéer kring hur vi kan jobba vidare med frågorna.

Vi pratade kring förbundets stundande kongress i maj 2009. Claes Färm höll en presentation om vad kongressen innebär, sedan följde vi upp med att diskutera vilka åsikter vi studenter vill föra upp på kongressen och hur vi går till väga för att göra detta. Dessutom hade vi val av kongressombud och fyllde våra ordinarieplatser så väl som att vi fick in, inte mindre än, fem suppleanter!

Vår gästföreläsare var Roger Tiefensee från Studiesociala kommittén som hade avsatt en och en halvtimme för information och frågor. Och frågorna och åsikterna från vår medlemskår var många och intressanta. Hade vi inte haft ett tidsschema att följa hade Roger nog fått stanna hela eftermiddagen.


Tio av de totalt tretton ordinarie kongressombuden, (närmre presentation kommer i senare inlägg).

Vi från Studentrådets sida vill tacka alla deltagarna för en mycket trevlig och inspirerande dag! Vi vill också tacka Hermans för god mat och fantastisk service! Ni som vill läsa mer om Visionsmötet; håll utsikt efter nästa nummer av Akademikern!

Inga kommentarer: