fredag 16 september 2011

Studentrådet bjuder in till visionsmöte

Studentrådet bjuder in till Visionsmöte

Den 11:e november är det äntligen dags igen för studentrådets visionsmöte. En dag full av diskussioner, föreläsningar och studentpolitik. I år ska vi även välja kongressledamöter till Akademikerförbundet SSR:s kongress. Kongressen hålls var tredje år och är förbundets högst beslutande organ. Vi studenter har 14 av 90 mandat och således skall vi under visionsmötet utse 13 studentrepresentanter att företräda förbundets dryga 13 000 studentmedlemmar. Om du vill sitta med i kongresshallen, känna pulsen och fatta besluten, anmäl dig då till studentrådets ordförande Edvin Boije studentradet@akademssr.se

Ni som anmäler intresse som kongressombud kommer även ha företräde till visionsmötet utifall att mötet blir fullbokat.

Vi har under dagen två spännande föreläsare:

Marcus Brixskiöld är enhetschef på demokratienheten vid justitiedepartementet. Marcus kommer att berätta om arbetet på regeringskansliet, tjänstemannarollen, arbetsuppgifter och vilken kompetens man i framtiden söker. En stor del av föreläsningen kommer vara öppen för frågor och diskussion så är du nyfiken på regeringskansliet som en framtida arbetsplats är detta ett bra tillfälle att stilla din nyfikenhet.

Marie Silfverstolpe från Almega kommer öppna upp till diskussion kring glappet mellan studier och arbetsmarknaden. Hur ser arbetsgivare på studenter, hur ser studenter på arbetsgivare? Tillsammans försöker vi hitta lösningar till en smidigare övergång från studier till arbetslivet.

Under mötet finns möjlighet att samtala med och ställa frågor till studentrådets förtroendevalda. Vi berättar gärna om vilka vi är, vad vi gör och vilka frågor vi driver. Vi är även väldigt nyfikna på vad ni tycker och vika frågor ni anser att vi bör driva så tveka inte att ta kontakt med oss!

På visionsmötet ska även två nya ledamöter väljas in i studentrådets styrelse. Valberedningen kommer inom kort att utlysa dessa platser så är du intresserad, håll utkik!

Vill du delta på mötet? Skicka din anmälan till jenny.grenande@akademssr.se OBS: det är först till kvarn som gäller och ni som anmäler intresse som kongressledamot har företräde.

Info om mötet: Visionsmötet kommer att hållas den 11/11 klockan 10.30 till 16.00. Vi kommer att hålla till i Stockholm (vägbeskrivning kommer efter sista anmälan). Akademikerförbundet SSR står för resa tur och retur Stockholm samt förtäring under dagen. Sista anmälan 21:a oktober.

Välkommen

Inga kommentarer: