torsdag 20 oktober 2011

Medlemsmöte på GU


Onsdagen 19/10 höll Studentrådet medlemsmöte på Göteborgs Universitet. På plats fanns Studentrådets ordförande Edvin Boije och inbjuden var även Ulrika Kaspersson från Akademikerförbundet SSR:s regionförening Göteborg.

Edvin informerade om Studentrådet, dess verksamhet i Göteborg och nationellt. Mötesdeltagarna blev informerade om vilka frågor studentrådet jobbar med och hur vi går till väga. Tyngdpunkten låg på vårens förbundskongress och vilka frågor vi studenter bör lyfta inom förbundet.

Ulrika talade om det fackliga arbetet i arbetslivet. Om Akademikerförbundets organisation och hur man arbetar fackligt. Syftet var att belysa vikten av det fackliga arbetet ute på arbetsplatserna och detta konkretiserades genom att Ulrika lyfte en rad färska exempel på hur Akademikerförbundet stöttat medlemmar i t.ex. löneförhandlingar och arbetsmiljö.

Trots att möteslokalen inte var överfylld var det ett lyckat möte med både studentpolitiska och fackliga diskussioner. Flera av våra medlemsgrupper var representerade och två studenter valde att gå med i förbundet på plats. I vår kommer ytterligare ett medlemsmöte hållas i Göteborg där fokus kommer att ligga på Förbundskongressen och Studentrådets årsmöte.

Liknande medlemsmöten kommer i höst hållas i Stockholm, Södertörn, Lund och Växjö. Håll utkik efter inbjudan och passa på att påverka din situation som student och medlem i Akademikerförbundet SSR.





Inga kommentarer: