måndag 31 oktober 2011

Studentrådet på DFC-dagen

Den sjätte oktober arrangerades konferensen ”Den framtida civilekonomen” av Sveriges Ekonomiföreningars Riksorganisation i samarbete med Civilekonomerna. Konferensen ägde rum i centrala Stockholm och hade som mål att belysa frågan om en bra ekonomiutbildning kräver arbetslivskoppling. Representanter från Akademikerförbundet SSRs studentråd var för dagen vice ordförande Tatijana Ristic-Peric samt ledamoten Elias Tony.

Syftet för oss var att få bättre insikt i hur ekonomiutbildningar runt om i landet ser ut och diverse problem de bemöter. En stor del av förbundets medlemmar är ekonomer och det är viktigt att regelbundet följa upp och hålla oss informerade för att kunna representera förbundets ekonomistudenter på bästa möjliga vis.

Arrangörerna hade bjudit in representanter från den akademiska världen, näringslivet, studenter samt även politiker. Av naturliga hade majoriteten av representanterna en stark koppling till diverse ekonomiutbildningar eller den akademiska världen.

Under dagen pågick många bra föreläsningar och diskussioner som talade för respektive emot att ekonomistudenter skall arbeta redan under studietiden i en form där lärosätet, i den mån det går, ska förmedla arbetsplats åt studenterna under en begränsad period. Syftet skulle vara att studenterna både kan få erfarenhet, lära sig använda den kunskap dem lär sig i utbildning samt även bygga värdefulla kontakter med näringslivet.

Resultatet av dagen vart att många goda tankar och idéer förmedlades. Överlag upplevde vi att det finns en optimism att bygga starkare relation mellan näringslivet och den akademiska världen. Dock råder det delad mening om hur det bör gå tillväga.

Inga kommentarer: