fredag 8 mars 2013

Lön hela dagen: är DU med?


Om du råkar vara en man som tycker att Internationella kvinnodagen och jämställdhet är överflödigt, prova att prata med din fru/flickvän/dotter/mamma/vilken kvinna som helst i din närhet och övertyga dem om att det är rimligt att de ska få mindre lön än dig, ta nästan allt ansvar för hushållet och leva med faktumet att de kommer att bli kallade för "hora" och andra nedsättande termer pga av deras kön. Nej, du ville inte göra det, va?

Feminism är en av de allra viktigaste rörelserna i världen. Innan varje kvinna i världen är fri att välja sin egen väg utan att begränsas av det patriarkala samhället finns det ingen anständighet i vår gemensamma levnad.

Löneskillnaden mellan kvinnor och män är 14,1 %. Det innebär att kvinnor arbetar gratis efter kl. 15:52 varje dag. (Räknat på en arbetsdag mellan kl. 08 och 17). Såhär har det sett ut sedan 1981. Utvecklingen står alltså i princip still! Varje månad tjänar genomsnittskvinnan 4400 kronor mindre än genomsnittsmannen.

Akademikerförbundet SSR står fullt ut bakom kampanjen Lön hela dagen, läs mer på http://facebook.com/lonheladagen/info eller kolla in detta klipp!


Hög tid för en förändring och lön hela dagen!
Förhoppningsvis har löneskillnaden mellan män och kvinnor utjämnats mer till nästa år.  Bästa hälsningar, Eder studentråds styrelse

Inga kommentarer: