(Mar)drömmen om socionomjobbet:
Kvalitet, praktikplats och arbetstillfälle?
Kvalitet, praktikplats och arbetstillfälle?
Då stora kullar socionomstudenter börjar eller avslutar sina studier varje termin riskerar omfattningen och kvaliteten på praktikplatserna att sänkas och arbetstillfällena efter examen att minska. Akademikerförbundet SSRs studentråd tillsammans med Regionföreningen i Skåne anordnar ett seminarium där den stora socionomstudentpopulationen i området debatteras.
Välkommen till en föreläsning, debatt och fika
När Kl 15.30 till 17.30 den 5 maj 2009
Var Hörsal Edebalksalen, Socialhögskolan Lund
Anmälan Skickas till emmabrulin@gmail.com, eventuella frågor besvaras av
Emma Brulin, 0730-526602.
Vi vill lyfta frågan om kvaliteten på socionomutbildningarna och möjligheten till arbete efter avslutade studier till den politiska agendan genom ett seminarium. Seminariet inleds med ett kort föredrag om Uppdrag Välfärd för att sedan gå vidare till en paneldebatt.
Deltagare i panelen är
Therese Wallqvister – politisk sakkunnig Utbildningsdepartementet
Jenny Hägerklint – fd projektledare PUMA
Hans Swärd – Prefekt socialhögskolan Lund
Rebecca Svensson – fd ordförande för Lunds Socialhögskolas Studentkår
Christin Johansson – ordförande Akademikerförbundet SSR
Birgitta Vilén-Johansson – Avdelningschef Malmö stad
Moderator: Richard Martinsson – Radio Kristianstad
Det finns tio universitet och sex högskolor, spridda över hela landet, som har rätt att utfärda en socionomexamen. Ungefär 690 socionomer examineras varje år i ivrig väntan på ett nytt arbete. Det betyder att möjligheten till arbete efter avslutad utbildning minskar och antalet sökande per tjänst ökar.
Socionomutbildningens verksamhetsförlagda del är av stor vikt för att få praktisk erfarenhet. Det är då viktigt att samtliga studenter får möjlighet till en praktikplats och en kvalificerad handledare att guida dem genom arbetet, vilket är svårt att uppfylla med anledning av de stora studentkullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar