måndag 21 september 2009

En engagerad styrelse

God måndag!

Det här inlägget skulle givetvis kommit direkt efter styrelsehelgen, men som ni alla vet kallar ibland studier och mycket annat. Men nu är det äntligen här! Styrelsehelgen var från mitt perspektiv mycket lyckad. Vi fick grepp om vad det är vi vill göra, och försökte forma upplägget för arbetet genom mycket diskussioner och övningar. Tanken är att arbetsgrupperna rapporterar till mig med jämna mellanrum som sedan sammanfattar läget och ansvarar för det övergripande. På så sett hoppas jag att det blir ett mer kontinuerligt arbete, vi träffas trots allt i den samlade styrelsen bara "på riktigt" tre gånger på en termin.

För att ge er lite mer inblick, har vi numera följande uppdelning i styrelsen:
- kommunikationsgruppen:
Cornelia Pamp (sammankallande), Evelyn Butler, Julia Bahnér
- studiesociala gruppen:
Anna Högmark (sammankallande), Linda Andersson, Samuel Kaufman
- miljö: Anna Högmark
- hemsidan och Akademikern: Julia Bahnér
- SACO Studentråd*: Samuel Kaufman
- mentorskap: Linda Andersson
- blogg, övergripande: Nils Jobring


*Vi har i styrelsen valt att ha en person som skall vara insatt i och bevaka de frågor som SACO Studentråd arbetet med och driver.

Själv deltar jag i studiesociala gruppen i den utsträckning tiden gör det möjligt och att vara med på SACO Studentråds engagemang blir självskrivet. Har ni kommentarer, uppslag, eller tankar kring områdena så känn er fria att kontakta oss.

Kommunikationsarbetet går framåt, vilket förhoppningsvis även ni som studerandemedlemmar kommer att märka av inom kort, studiesociala gruppen skall konkretisera propositionen som årsmötet beslutade i våras. Miljöarbetet är självklart, hemsidan är som så ofta något som får igång många diskussioner och synpunkter, men även där rör det på sig - med andra ord: även om det kanske inte syns så mycket utåt, så går det framåt!

*

Lördagen handlade mycket om övergripande diskussioner, och vi fick även klura ut vägen till restauranten både på dagen och kvällen, då Elin, studerandeombudsmannen som är vår fantastiska kontakt in till kansliet, tyvärr var sjuk. Allt gick dock vägen och god mat fick vi (även om undertecknad fick fel pizza på lördagskvällen).

Söndagen
ryckte Daniel (den andra studerandeombudsmannen på kansliet) in på förmiddagen för ett pass, där han gick igenom kansliet och organisationen (tack Daniel!). Eftermiddagen ägnades helt åt styrelsemöte samt diskussion om miljöarbetet. Studentrådet motionerade i flera frågor till Akademikerförbundet SSR:s kongress i våras, och de flesta motioner gick igenom! Bland annat en som vill att förbundet skapar en miljöpolicy (motion nr 29).

Sammanträde på g. Linda, Evelyn, Anna och Cornelia.

Linda och Evelyn jobbar koncentrerat.
På tavlan bakom tidslinjen med planeringen för hela
verksamhetsåret.

På Fridhemsplan, på väg till Stadshagen, t-banan vid kansliet.
Cornelia, Anna och Julia.


Det är fantastiskt roligt att få ansvara för en styrelse där alla är engagerade och har många idéer.

På återskrivande

Nils






PS. För den som är kalenderbitare, så är årsmötet nu beslutat till den 28 maj 2010. Tills dess är förhoppningen att vi uppfyllt våra planer och årsmötes beslut för verksamhetsåret!

Inga kommentarer: