onsdag 9 september 2009

Novischmässa - Akademikerförbundet SSR i Växjö!

"Om du är novisch, d.v.s. ny student, har du säkert många frågor om din nya tillvaro" skriver Lunds universitet på en av sina välkomstsidor. I dag hölls Novischmässan vid Växjö universitet, arrangerad av Studentkåren i Växjö, riktad just till nya studenter. Utbildningsföreningar och företag fanns med som utställare och mässan var välbesökt. Undertecknad var givetvis vid Akademikerförbundet SSR:s monter, i den tid det hanns med emellan föreläsningar om diskrimineringslagstiftningen, och samtalade med Linn, studentinformatör, och Daniel, studentombudsman. Studentinformatörerna är slipade och vassa marknadsförare som lyfter fram förbundet och rekryterar nya medlemmar, här inget undantag! Intresset för studentpolitiken verkade tyvärr marginellt, men det känns bra att varit på plats.

En pratstund hann jag också att få med Amanda Sjöquist, ledamot i SACO Studentråds styrelse och studenthandläggare på DIK. Samtalsämnet var det redan nämnda ordförandenätverket och visionsprogrammet, men även den stundande kongressen SACO Studentråd har.

Studentfackliga hälsningar
Nils

Akademikerförbundet SSR på Novischmässan, Växjö universitet den 9 september: Nils Jobring, ordförande Studentrådet, Linn Henriksson, studentinformatör Växjö & Daniel Hjalmarsson, studentombudsman.

Inga kommentarer: