tisdag 24 november 2009

Kommunikationspolicy, åsiktsprogram, visionsmöte och Glöggträff

Jag har i bloggyran om kongresser glömt att ta upp vad vi i styrelsen gjorde på förra mötet, vilket till stor del handlade om att stärka Studentrådets politiska verksamhet genom att ge styrelsen styrdokument att luta sig tillbaka på i sitt arbete. I dagsläget finns det enbart årsmötets beslut och värdegrunden vilket till stora delar är otillräcklig. Till vårt nästa styrelsemöte, som vi håller i Lund, kommer vi därför att diskutera förslag om:

* Ett åsiktsprogram för styrelsen och Studentrådet
* Miljöpolicy, där vi föregår med gott exempel och visar förbundet på konkreta och enkla saker som skulle kunna göras med princip omedelbar verkan för att jobba aktivt för miljön
* Kommunikationspolicy, eller någon form av kommunikationsdokument där vi tar upp vad vi upplevt funkar och inte funkar i olika kommunikationsfrågor

Inget av detta är beslutat än, och det är naturligtvis styrelsen som avgör om vi skall göra något av frågorna, men detta är ett mycket konkret exempel på saker som styrelsen arbetar aktivt med men som inte syns direkt utåt.

Vi pratade senast även om flera sätt att försöka nå ut till medlemmarna. Åtgärder vi skall göra direkt är att skapa en Twitter för hela styrelsen och börja med någonting som vi kallar för månadens fråga.

Den stora saken vi kommer att diskutera i Lund är också Visionsmötet: visionsmötet är en träff dit vi bjuder in studentmedlemmar för att diskutera aktuella studentpolitiska frågor. Den här gången kommer det att hållas den 5 februari i Stockholm; håll utkik efter information närmaste tiden!

Vi kommer i Lund också att försöka träffa medlemmarna där varför vi bjuder på glögg och pepparkakor på förmiddagen! Mer om detta i nästa inlägg.
Nils

Inga kommentarer: