tisdag 24 november 2009

Sacos kongress fegar ur men gör också något bra

Godmorgon!
Jag har tidigare skrivit en del om studieavgifter, och efter att Sacos kongress nu är avslutat är det bara att konstatera att Saco fullständigt fegar ur i sitt beslut i frågan. Att "vänta och se" tolkar jag inte som något annat än att man tycker att tillsvidare låter studieavgifter okej, men man vill/vågar inte uttrycka det explicit. Dessutom är det nu motståndet hade behövts då studieavgifter inte har börjat gälla ännu, utan det fortfarande är ett beslut som skulle kunna rivas upp.

Detta något konspiratoriska antagande om Sacos syn på studieavgifter kan naturligtvis mildras med att beslutet inte betyde att organisationen per se är för studieavgifter, vilket också anges, men det sänder i vilket fall signaler att studieavgifter kanske kan vara okej och besluter sänder definitivt inga signaler om att studieavgifter är något orimligt i ett kunskapssamhälle för alla och det är illa nog.

Avslutningsvis är det bara att ge en stor eloge till mitt hemmaförbund och övriga förbund som stred i utskottet för att motionen skulle gå igenom.

*

En mycket bra sak som kongressen däremot gjorde var att välja in Christin Johansson, förbundsordförande Akademikerförbundet SSR, i Sacos styrelse. Detta förefaller ju vara en självklar sak då Akademikerförbundet SSR är Sacos fjärde största förbund, och det är med stor glädje och många gratulationer till Christin som jag ser till beslutet!

Inga kommentarer: