söndag 7 mars 2010

Styrelseplats hos Saco Studentråd!

Det finns nu en tom styrelseplats i Saco Studentråds styrelse dit det behövs en ledamot! Studentsektionerna inom Saco Studentråd har möjligheten att nominera medlemmar, så om du är intresserad och är studentmedlem i Akademikerförbundet SSR så är det oss i Studentrådet du skall höra av dig till. Senast den 14 mars klockan 23.59 vill vi ha in ett personligt brev, CV samt två referenser med kontaktuppgifter (se vidare nedan) till studentradet@akademssr.se. Så kommer Akademikerförbundets SSR:s Studentråds styrelse den 15 mars att ta ställning till om vi vill nominera just dig. Det vore mycket kul om vi från Akademikerförbundet SSR:s Studentråd har en kandidat, då det just nu inte finns någon representant från oss inom Saco Studentråds styrelse, detta samtidigt som Akademikerförbundet SSR är ett av de största Saco-förbunden.


Hoppas ni hör av er!

Nedan texten från Saco Studentråds valberedning
Nils

*


Fyllnadsval till styrelsen

På förbundskonferensen den 10-11 april ska ett fyllnadsval förrättas för verksamhetsåret 2010. Därför söker valberedningen nu en styrelseledamot för att ersätta den ledamot som valt att avgå.

Vi söker dig som vill företräda hela Saco Studentråd och som ställer sig bakom den första punkten i Saco Studentråds stadga: Saco Studentråd är ett partipolitiskt obundet rådgivande organ till Sacos styrelse och ett samverkansorgan för Saco-förbundens studentsektioner. Saco Studentråd driver frågor av betydelse för studentsektionerna i Saco-federationen baserat på högre utbildning, kunskap och kompetens. Saco Studentråd delar Sacos vision om ett kunskapssamhälle för alla, med hög kunskapsnivå, högt välstånd och stor individuell valfrihet under ansvar.

Styrelseledamot

Till det här valet söker vi en styrelseledamot. Förutom att det är vansinnigt roligt så kan uppdraget som styrelseledamot ge ett stort nätverk, erfarenhet och insyn i politiskt arbete, erfarenhet av projektledning, utbildning och referenser. Saco Studentråd har cirka 10 möten per år vilka oftast är lördag-söndag och däremellan ska ledamoten vara beredd på att lägga ner viss tid efter överenskommelser inom styrelsen. Saco Studentråds arbete bygger både på kontinuerligt arbete och projektarbete. Självklart är du ansvarstagande och intresserad av utbildningspolitik.
Styrelsen består idag av en ordförande, en vice ordförande samt fem ledamöter. Du som blir vald kommer att ersätta en av dessa fem.

Hur nominerar man?

Enligt Saco Studentråds stadga är det förbunden som nominerar kandidater till förtroendeposter. I nomineringsanmodan ska det tydligt framgå vilka som nominerar och en kort motivering till beslutet. Bifoga ett brev från kandidaten, som förstås är studentmedlem i ett Saco-förbund. I brevet beskriver kandidaten varför den vill bli vald och vad personen kan tillföra Saco Studentråds arbete. Fokus, både i CV och brev, ska ligga på tidigare erfarenheter som är väsentliga för uppdraget, om personen, relevanta egenskaper osv. Berätta också varför du tycker Saco Studentråds arbete är viktigt och vilka frågor som är allra mest engagerande.

Skicka också med din CV samt två stycken referenser med kontaktuppgifter. Maila allting till Saco Studentråds valberednings kontaktperson Awara Kalkali på awara.kalkali@saco.se

Nomineringen ska vara valberedningen tillhanda senast 15 mars.
Alla intervjuer görs under söndagen 21 mars. Helst vill vi träffa
kandidaterna, men om det inte går kan vi förstås ordna telefonkonferens.

Mer information:

Awara Kalkali, Valberedningens kontaktperson,
awara.kalkali@saco.se 0739 99 09 63

Lisa Gemmel, Ordförande Saco Studentråd,
lisa.gemmel@saco.se 070-557 19 84

Maria Noleryd, studenthandläggare Saco,
maria.noleryd@saco.se 08-613 48 00

Inga kommentarer: