söndag 8 mars 2009

Ordförandenätverk

Igår var det dags för årets första ordförandenätverk, arrangerat av Saco studentråd för studentsektionernas ordföringar. Ett mycket trevligt initivativ och tillställning! Det är alltid intressant att få träffa aktiva inom de andra förbunden och få bolla idéer och erfarenheter. Och även om det finns frågor som verkligen skiljer sig mellan förbunden, och vi alla har olika förutsättningar vad gäller representativitet på lärosätena, i förbundsstyrelset etc så har vi också många frågor och funderingar som är lika. Hur jobbar man inom styrelsen? Och då framförallt hur jobbar man mellan styrelsemötena? Vi diskuterade också kring hur man stärker sitt varumärke.

Andra delen av dagen ägnades åt att diskutera kring idégruppernas arbete så här långt. Idégrupperna tillsattes under Saco studentråds kongress i höstas och har till uppgift att arbeta fram ett nytt förslag till Visionsprogram för Saco Studentråd. Syftet med Visionsprogrammet är att vara en plattform för vad Saco Studentråd tycker i olika frågor. De tre grupperna är: Ekonomi, Arbetsmarknad och Högskolan.

En trevlig dag som avslutades med en bit mat, tyvärr kunde inte undertecknad vara med under denna då tåget hem gick samtidigt som maten skulle serveras.

Inga kommentarer: