onsdag 14 oktober 2009

Du kan påverka Sveriges utbildningspolitik! Motionera till Saco Studentråds kongress.

Ta chansen att påverka utbildningspolitiken i Sverige genom att motionera till Saco Studentråd. Saco Studentråd är enligt deras hemsida:

... Sveriges största frivilliga studentorganisation. Vi samlar framtida akademiker inom de flesta utbildningsområden. Tillsammans är vi omkring 100 000 medlemmar. Saco Studentråd vill påverka utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra för studenters och nyexaminerades situation. Självklart är vi partipolitiskt obundna och drivs för studenter, av studenter.

22 av 23 av Sacos fackförbund har studentmedlemmar, och dessa utgör Saco Studentråd. Våra medlemmar finns inom nästan alla utbildningar på alla högskoleorter över hela landet. Medlemmarna är allt från helt nya i högskolan till studerande på forskarutbildningen.

Kongressen till Saco Studentråd hålls i slutet av november, men den här veckan kan du, fram tills fredag, motionera. Med en motion kan du till kongressen föreslå frågor som du vill att Saco Studentråd arbetar med, vilka åsikter du tycker att Saco Studentråd bör ha och på vilket sätt du vill att just dina åsikter skall få utrymme. Du kan som enskild medlem motionera - alltså lägga fram förslag som just du tycker är relevanta. Att som enskild medlem kunna göra det var något som kongressen förra året tyckte var nedrans viktigt och körde över styrelsen i frågan: ett beslut jag tycker visar på vikten alla studentsektioner sätter på att det är medlemmarna som tillsammans bildar Saco Studentråd.

För att läsa mer om hur du motionerar, klicka här. Jag hoppas nu på att ni alla tycker till - ta chansen att visa vad studenterna inom Akademikerförbundet SSR står! Du kan också motionera om vad du tycker att det skall stå i visionsprogrammet; det nya förslaget finns här. Det är det dokument som reglerar vad Saco Studentråd skall tycka flera år framöver: är alltså viktigt!

Ta chansen!

:)

Nils

PS. Info om vad studentrådets styrelse inom Akademikerförbundet SSR kommer inom kort. DS.

Inga kommentarer: