söndag 25 oktober 2009

Studentrådet söker valberedning!

[Texten är skriven av Cornelia Pamp, kommunikationsansvarig i styrelsen.]

Studentrådet söker dig till VALBEREDNINGEN!

Akademikerförbundet SSRs Studentråd söker en valberedning, som till nästa årsmöte i slutet av maj kan presentera kandidater för nästkommande verksamhetsår!

Uppdraget är intressant, och väldigt viktigt för Studentrådet! Samtidigt som att det är roligt så får du även erfarenhet av valberedningsarbete. Kompetenser som givetvis är bra för framtiden, oavsett vilket ditt framtida yrke är!

Valberedningen som består av tre personer, varav en är sammankallande, arbetar tillsammans för att få fram kandidater till den nya styrelsen.


I Studentrådets stadga står följande:
§ 6 Valberedning
För beredning av val vid årsmöte ska finnas särskild valberedning som består av tre ledamöter, varav en sammankallande. Alla studentmedlemmar har rätt att nominera till samtliga förtroendeposter.

Valberedningen ska i sitt arbete sträva efter att få fram förslag på ledamöter med en differentierad geografisk, kön, etnisk och utbildningsinriktad tillhörighet.


Hur arbetet läggs upp får valberedningen själva bestämma. En valberedning kan till exempel utlysa via mail att styrelseledamöter, och ordförande sökes, och kan därefter om möjligt intervjua kandidaterna över Skype för att sedan presentera kandidaterna för årsmötet. Administrativ hjälp med mailutskick och liknande finns att tillgå på förbundet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är studerandemedlem och som under en kortare period vill få fram kandidater till nästkommande styrelse. Du bör vara positiv och tycka det är roligt att gå igenom ansökningar och få fram bra kandidater! Samtidigt som arbetet sker gemensamt med de andra i valberedningen, bör du tycka om att arbeta självständigt.

Du behöver inte ha någon erfarenhet av valberedningsarbete, men det är givetvis en merit om du har det!

När söker vi?
Vi vill att du skickar in din ansökan senast den 3 november till studentradet@akademssr.se! Med i din ansökan vill vi att du skickar CV och ett brev där du beskriver dig själv och varför du vill sitta i valberedningen!

Har du några frågor, så maila: studentradet@akademssr.se

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor och tveka inte att ansöka och garanterat få ett intressant uppdrag!


Inga kommentarer: