tisdag 13 oktober 2009

Yes! [Mötessammanfattning]

På mötet i söndags-måndags tog Studentrådets styrelse beslut om att:

*...vi är emot införandet av avgifter för utländska studenter, och för avgifter som sådana i svensk utbilning - yes!
*... vi kommer att ha ett visionsmöte den 5 februari: visionsmötet är ett tillfälle då vi bjuder in studentmedlemmarna att prata studentpolitik med oss. Resa och mat bjuds på för en dag! Mer info kommer under hösten.
*... vi kommer att försöka få fram en ny valberedning under hösten, detta då den på årsmötet valda valberedningen helt avgått. Känner du att du är intresserad av att delta i valberedningen och ta fram nästa års studentstyrelse kan du redan nu maila studentradet@akademssr.se

Vi har också:
... pratat utbildningspolitik med samhällspolitiska chefen Ursula Berge,
... diskuterat kommunikation med press- och kommunikationschef Stina Andersson,
... gett vår input till förbundet i arbetet med att ta fram en miljöpolicy och en policy för etiska och rättvisa inköp. Något Studentrådet drev igenom på förbundets kongress i våras. Det finns ju många konkreta saker man kan göra direkt, som vi också diskuterade, såsom att försöka resa med tåg i största utsträckning och klimatkompensera om man flyger. Så som att redan nu (skrivning i motion) hitta inköp som är etiska och rättvist bra.

Slutligen, men inte minst:
vi har beslutat om vad vi kommer att motionera till Saco Studentråds kongress.

Bra jobbat styrelsen och alla som vi fick chansen att träffa!
Hoppas på att vi nu kommer att höras i debatten i frågan om studieavgifter.

Då förbundet hade utbildning i sitt kongresscenter, fick vi vara i en liten lokal som kanske inte var helt anpassad för sju-åtta personer som sitter och har möte i flera timmar. Men trots låg syrenivå emellanåt fick vi gjort allt ovan - det rör på sig!

Nils

Inga kommentarer: